INFO STUDENTSKA SLUŽBA +387 (30) 509 682

Akademik, Prof. dr. Ibrahim Jusufranić, rektor IUT-a razgovarao sa studentima Internacionalnog univerziteta Travnik koji učestvuju u Erasmus + programu mobilnosti studenata

U utorak, 11.07.2017. godine je Akademik, rektor IUT-a, Prof.dr Ibrahim Jusufranić razgovarao sa studentima Internacionalnog univerziteta Travnik koji učestvuju u Erasmus + programu mobilnosti.

prijem studenti erasmus 1Unutar Erasmus+ programa mobilnosti studenata, u ljetnom semestru akademske 2016/2017 godine, 4 studenta Ekonomskog fakulteta, Internacionalnog univerziteta Travnik su bila na razmjeni na dva fakulteta u Litvaniji. Također, planiran je nastavak učešća u Erasmus+ programu u zimskom semestaru akademske 2017/2018 godine i to 2 studenta sa Ekonomskog fakulteta i 1 student sa Saobraćajnog fakulteta.

prijem studenti erasmus 2Na ovom sastanku studenti su prenijeli svoja iskustva vezana za studiranje na fakultetima u Litvaniji. Studenti ističu da im se teško bilo naviknuti na život izvan BiH ali da su zadovoljni ovim programom i da Erasmus+ program predstavlja najbolje iskustvo u njihovom životu.

prijem studenti erasmus 3Rektor Jusufranić je naglasio kako je iskreno zadovoljan načinom na koji su naši studenti predstavili univerzitet, Srednjobosanski kanton, ali i državu Bosnu i Hercegovinu, pokazavši još jednom prilikom da kvalitet studija na IUT-u proizvodi kreaciju više, a pogotovo jer smo i dobili povratnu informaciju od kolega sa univerziteta iz Litvanije, kako su upravo naši studenti bili među najboljim studentima unutar Erasmus+ programa mobilnosti.

Internacionalni univerzitet Travnik učestvuje u Erasmus + programu kako bi svojim studentima omogućio da studiraju i posjete zemlje izvan BiH kao i da stiču nova iskustva i znanja. Ove godine će se oko 200 studenata iz cijele BiH pridružiti Erasmus+ programu. http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm">Erasmus+ je program Evropske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za period 2014–2020, vrijedan 14,7 milijardi eura. Ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih. Erasmus+ stipendije su namijenjene studentima, nastavnicima i saradnicima univerziteta u BiH za akademsku/administrativnu mobilnost na partnerskim univerzitetima u tzv. programskim zemljama (države članice EU, Turska, Makedonija, Norveška, Island i Lihtenštajn)

 

 

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/