INFO STUDENTSKA SLUŽBA +387 (30) 509 682

Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik prisustvovali pre – departure eventu u okviru Erasmus+ programa razmjene studenata

EU Erasmus IUT1Erasmus Student Network u BiH (ESN BiH) u saradnji sa Delegacijom EU u BiH i EU info centrom je organizovao pre – departure event u petak, 07.07.2017. godine za studente koji će u idućem semestru učestvovati u Erasmus + razmjeni, kojem je prisustvovao ambasador Wigemark, šef EU Delegacije, specijalni predstavnik EU u BiH i predstavnici akademske zajednica BiH. Na ovom eventu su u Sarajevu, uz specijalnu pozivnicu, prisustvovali i studenti Internacionalnog univerziteta Travnik s obzirom da je planirano njihovo učešće u Erasmus+ programu razmjene studenata u narednoj akademskoj godini.

EU Erasmus IUT2Ove godine će se oko 200 studenata iz cijele BiH pridružiti Erasmus+ programu. Unutar Erasmus+ programa razmjene studenata, u ljetnom semestru akademske 2016/2017 godine, 4 studenta Ekonomskog fakulteta, Internacionalnog univerziteta Travnik su bila na razmjeni na dva univerziteta u Litvaniji. Također, planiran je nastavak učešća u Erasmus+ programu u zimskom semestaru akademske 2017/2018 godine i to 2 studenta sa Ekonomskog fakulteta i 1 student sa Saobraćajnog fakulteta.

EU Erasmus IUT3http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm">Erasmus+ je program Evropske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za period 2014–2020, vrijedan 14,7 milijardi eura. Ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih. Studenti iz BiH imaju priliku podnijeti zahtjev za učešće u Erasmus+ programu putem online sistema univerziteta. Erasmus+ stipendije su namijenjene studentima, nastavnicima i saradnicima univerziteta u BiH za akademsku/administrativnu mobilnost na partnerskim univerzitetima u tzv. programskim zemljama (države članice EU plus Turska, Makedonija, Norveška, Island i Lihtenštajn).

EU Erasmus IUT4

 

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/