INFO STUDENTSKA SLUŽBA +387 (30) 509 682

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, Akademik, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić - „Naučnik godine 2016“

scientist of the year 1

Međunarodni Istraživački Centar za Dostignuća (IARC) iz Čikaga, Ilionis, Sjedinjenje Američke Države je 3.4.2017.g., po završetku Otvorenog međunarodnog takmičenja za „Naučnika godine 2016“ u kategoriji „Društvenih nauka“, za područje „Ekonomije“, proglasio Rektora, IUT-a, Akademika, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića za „Naučnika godine 2016“

scientist of the year 2

Uz čestitke od strane Izvršnog direktora IARC-a, Linde Lyons i direktora takmičenja, Geoffa Wellsa, rektor je nagrađen počasnom diplomom za pobjednika i posebnim amblemom „Naučnik godine 2016 - Pobjednik“, a obzirom da samo pobjednici imaju privilegiju objave odgovarajućeg teksta na posebnom odjelu zvanične WWW stranice IARC-a – „International tribune“, i naš rektor će, poslije objave posebne WWW stranice na kojoj je već postavljena informacija o izboru našeg rektora za Naučnika godine 2016, imati priliku da do kraja aprila mjeseca objavi i naučni rad po vlastitom akademskom izboru i usmjerenju unutar ekonomske oblasti.

scientist of the year 3

Misija Međunarodnog Istraživačkog Centra za Dostignuća iz SAD-a je da podržava međunarodnih razvoj nauke, obrazovanja, ekonomije i društvenih oblasti, a u skladu sa zaokruženim aktivnim društvenim, privrednim, istraživačkim, naučnim i obrazovnim radom koji je realizovan u protekle više od četiri decenije, nominacija je bila logičan slijed događaja za rektora, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića, a za tako nešto da je dovoljno pogledati stranicu sa rektorovom biografijom na zvaničnoj WWW stranici IARC-a na engleskom jeziku: http://achievementscenter.com/Ibrahim-Jusufranic.

Istovremeno, kako je i bilo vidljivo kod onlajn glasanja, naš rektor je zaista ubjedljivo pobijedio na izboru za „Naučnika godine 2016“ osvojivši više od 70% glasova, ali i jednoglasnom odlukom akademskog žirija u SAD-e, koji je imao konačnu riječ kod donošenja konačne odluke o izboru, u odnosu na druge naučne radnike koji su nominovani iz mnoštva zemalja sa svih kontinenata.

Diploma Winner 2016 Ibrahim JusufranicDiploma Winner 2016 Ibrahim Jusufranic PDF

 

PRIZNANJE ZA IZVANREDNO LIDERSTVO za rektora IUT-a iz Sjedinjenih Američkih Država

Rektor plaketa SAD 30.12.2016

„Rektor IUT, Akademik, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić“

Strateške vizije rektora IUT-a, Akademika, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića uobličene i metodološki usmjerene na akademsku i naučno-istraživačku saradnju sa univerzitetima, ali i diplomatsko-političku saradnju sa vladama bliskih zemalja i država širom svijeta, svoju refleksiju potvrđuju svakodnevno pokazujući značaj neposredne međunarodne interakcije.

Opsirnije

AKADEMIKU, PROF.DR. IBRAHIMU JUSUFRANIĆU DODIJELJENA TITULA POČASNOG PROFESORA AKADEMSKE UNIJE U OXFORDU, VELIKA BRITANIJA

rektor 2016 1

Tokom godišnje skupštine Akademske unije u Oxfordu, Engleska, održane 20.12.2016.g. na kojoj se tradicionalno sastaju akademici i naučnici, rektori vodećih univerziteta i obrazovnih institucija, regionalnih i međunarodnih poslovnih privrednika, kao i predstavnici korporativnog sektora zajedno sa odabranim predstavnicima javnog sektora, ove godine je Akademiku, rektoru, Prof.dr Ibrahimu Jusufraniću dodijeljena titula Počasnog profesora Akademske Unije u Oxfordu, Ujedinjeno Kraljevstvo“.

Opsirnije

Evropsko društvo za Istraživanje kvaliteta iz Berlina dodijelio Internacionalnom univerzitetu Travnik nagradu Izbor kvaliteta 2016

IUT Berlin 2016 11

U Berlinu, Njemačka je u ponedjeljak, 12.12.2016. godine, Evropsko društvo za Istraživanje kvaliteta (ESQR), Internacionalnom univerzitetu Travnik dodijelilo ESQR nagradu za Izbor kvaliteta 2016.

Opsirnije

Kontinuitet uspjeha studenata Internacionalnog univerziteta Travnik

studentske igre 6 prijem kod rektora 1  Nastavljajući uspješnu tradiciju osvajanja jednog od prva tri mjesta na svim studentskim sportskim takmičenjima u      zemlji i van nje na kojima su do sada učestvovali, studenti i studentice Internacionalnog univerziteta Travnik su se i sa  nedavno završenih „Studentskih dana kulture i sporta“ u Sarajevu vratili u Travnik sa priznanjima i peharima.

Opširnije...